Belföld

Gyanúsított lehet Szabó Zoltán

Nevetségesnek és mondvacsinált ügynek nevezte Szabó Zoltán volt szocialista országgyűlési képviselő, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség gyanúsítottként idézte be kihallgatásra.

A politikus az eljáró hatóság épülete előtt, a kihallgatása előtt tartott csütörtöki sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: sem visszaélést, sem bűncselekményt nem követett el, politikai támadás áldozata.

“Nem az én szégyenem, hogy gyanúsítotti kihallgatásra idéztek” – jelentette ki Szabó Zoltán, majd hozzátette, félő, hogy nem ő lesz az utolsó szocialista politikus, akit ilyen módon megpróbálnak hírbe hozni. Elmondta: az MSZP honlapján Célkeresztben címmel olyan rovatot hoztak létre, ahol minden “hasonló módon” meggyanúsított szocialista politikus dossziéját közzéteszik.

Szabó Zoltán hozzáfűzte: ha a VII. kerületi önkormányzat által számára biztosított mobiltelefon-használat miatt gyanúsítják meg, amelyben nyomoztak ellene, akkor a gyanúsítottak között kell lennie Deutsch Tamás akkori fideszes országgyűlési képviselőnek, akinek 1998 és 2002 között egy teljes irodát bocsátott rendelkezésére az önkormányzat, továbbá a kerületi rendőrkapitányságnak, polgárőrségnek és az egészségügyi szolgálatnak, amelyeknek szintén biztosított mobiltelefon-használatot a kerületi polgármester.

Arra az újságírói kérdésre, hogy miért biztos abban, hogy a mobiltelefon-használat miatt hallgatják ki, úgy válaszolt: ezekben az ügyekben nyomoztak ellene. Szabó Zoltán kijelentette: az általa használt mobiltelefon a kerületi önkormányzaté volt, nem tudja, mennyi volt a havi számlája, ugyanis “emlékezete szerint” 1998 két nyári hónapjától eltekintve sosem fizetett mobiltelefon-költséget. Azt mondta: “mondvacsinált ügye” az erős előítélettel kezelt, sokak által csak erzsébetvárosi ingatlanpanamaként emlegetett ügybe “van belevarrva”.

A szocialista politikus, mielőtt ügyvédjével belépett volna a Központi Nyomozó Főügyészség Zichy Jenő utcai épületébe, esetleges őrizetbe vételére utalva újságíróknak azt mondta: “Ha az ügyvéd úr egyedül jön ki, élt a jogállam húsz évet. A rossz hír az, hogy ha együtt jövünk ki, az sem garantálja, hogy a jogállam érintetlen marad.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik