Belföld

Hagyó: nincs mitől félnem

Péntek délután már gyanúsítottként is kihallgathatja a rendőrség Hagyó Miklóst, akinek neve többször felmerült a BKV-botrányok kapcsán. A főváros volt szocialista főpolgármester-helyettesét eddig a mentelmi jog védte, de az új parlament megalakulásával Hagyó elveszíti ezt a védőhálót, ahogy több más politikus is. Hagyó Miklós az fn.hu-nak azt mondta, nem menekül, és ha kell, válaszol a nyomozók kérdéseire.

Hagyó Miklós és a Nokiás-doboz azóta tartozik egy fogalomkörbe, mióta Balogh Zsolt, a BKV korábbi megbízott vezetője márciusban a Magyar Nemzetnek elmesélte, hogy ő hogyan látta a közlekedési cég körüli mutyizást.

A vallomásnak is felérő interjút később újabbak követték. Antal Attila volt BKV-vezér, majd Bielek Péter, a közterület-fenntartó vezetője is tett arra célzást, hogy a szocialista politikusnak voltak kérései.

Hagyó gyanúsított lehet

Ügyvédek szerint az elmúlt hónapokban megfogalmazott kijelentések, és a nyomozás során tett vallomások elegendőek lettek volna arra, hogy gyanúsítottként hallgassák ki Hagyó Miklóst, de az ehhez szükséges lépéseket nem tette meg a rendőrség. Bár a politikus sok posztról lemondott, a parlamenti mandátumát megtartotta, így a képviselői mentelmi joga megvédte.

Eddig. A védőernyő ugyanis péntek délutánig tart, addig, amíg az új parlament meg nem alakul. Mivel Hagyó Miklós nem lesz képviselő a törvény szerint innentől kezdve a bűnüldözők számára „szabad”. Bármikor kihallgathatják, meggyanúsíthatják vagy elrendelhetik az őrizetbe vételét.

Hagyó: nincs félnivalóm

A volt főpolgármester-helyettes az fn.hu-nak azt mondta, hogy ahogy eddig is, most sincs mitől tartania. Nem menekül és már jelezte a rendőrség felé, készen áll arra, hogy tisztázza magát. Arra a kérdésünkre, hogy nem tart-e attól, hogy akár már pénteken elviheti a rendőrség Hagyó azt mondta, ez egy „reality show”.

Egyedül maradt

Egyedül maradt

Tudom mit tettem – mondta a politikus, aki szerint, ami nem történt meg, azt nem lehet bizonyítani. Hagyó Miklós ezzel többek között azokra a sajtóban kiszivárgott vallomásokra és interjúkra gondolt, amelyek miatt már megtette a jogi lépéseket. Balogh Zsoltot például nagy nyilvánosság előtti rágalmazásért feljelentette.

Hagyó Miklós a személyét ért támadásokat továbbra is egy lejáratási kampány részének tekint. A jövőjével kapcsolatban a politikus azt mondta, hogy nem kíván többé visszatérni a politikába.

Márciusi visszavonulása óta a barátnőjével tölti a legtöbb időt. Sokat olvas és ír. Ez utóbbiból arra következtettünk, hogy a Hagyó-story Hagyó Miklós tollából akár a könyvesboltokba is kerülhet. Ezt a logikát a politikus ugyan nem cáfolta, de nem is erősítette meg.

Dávid, Herényi és Hatvani

Az új parlament megalakulását követően két MDF-es és egy másik szocialista politikus is gyanúsított lehet. Dávid Ibolyát, az MDF volt elnökét és Herényi Károly elnökhelyettest az UD Zrt. adatgyűjtésével kapcsolatos nyomozás miatt hallgathatják ki. Tavaly nyáron ugyan kérte az ügyészség a parlamenttől, hogy adják ki a két képviselőt, de ezt elutasították.

Terézváros szocialista alpolgármesterét is védte a mentelmi jog. Hatvani Csabát hűtlen kezeléssel és hivatali visszaéléssel vádolhatják meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik