Belföld

Taxistámadás: anyagi gondokra hivatkozik a késelő

Megkezdődött annak a férfinak a pere, aki januárban késsel próbált meg kirabolni egy taxist Nyíregyházán. A vádlott a tárgyaláson elismerte bűnösségét, védekezésként pedig azt adta elő, hogy rossz anyagi körülményei miatt szánta rá magát tettére.

Egy 24 éves magyar nemzetiségű, ukrán állampolgár volt a késelő, aki azt is elmondta, hogy nehéz időszakon ment keresztül, ráadásul gondjai miatt többször gondolt az öngyilkosságra.

Ezzel is indokolta, hogy 2010. január 22-én este a város egyik félreeső helyére vitette magát, majd egy 17 centiméter hosszú pengéjű késsel követelte a bevételt és az autó kulcsait.

Mivel a taxis ellenállt, dulakodni kezdtek. Ennek során a 42 éves sofőr könnyebben megsérült a kezén, de végül sikerült kiszállnia az autóból, és három arra járó fiatalember segítségével lefogta a támadót, akit a kiérkező rendőrök bilincseltek meg.

A tárgyaláson ismertetett vádirat szerint a fiatalember előre megtervezte a taxis kirablását. Ezt bizonyítja, hogy a fuvar után egyből rátámadt a kocsi vezetőjére, a késsel szúró mozdulatot tett felé, miközben másik kezével az ülésre szorította.

Ezzel szemben a vádlott azt mondta, hogy csak a fuvar végén döntött el: kirabolja a taxist. Azt is közölte, hogy a sofőrt nem akarta bántani, csak a pénz kellett neki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik