Belföld

Pintér: a pontos interjút kellene elővenni Gergényi kapcsán

Pintér Sándor szerint nem nyilatkozott olyat, hogy nem gondolja, hogy Gergényi Péter volt budapesti rendőrkapitány törvénytelenül járt volna el a 2006-ban, az oszlatások levezénylésénél.

Pintér Sándor leendő belügyminiszter az észak-borsodi Ózdon – ahol a nemzeti konzultáció-sorozat első állomását tartották – újságíróknak azt nyilatkozta: a pontos interjút kellene elővenni Gergényi Péterrel kapcsolatban.

Azt mondta: “a Balsai miniszter úr, volt miniszter úr lett kijelölve ennek a kérdésnek a kezelésére. Úgy gondolom, hogy ő meg fogja tenni a szükséges intézkedéseket”.

Arra a kérdésre, hogy fenntartja-e korábbi véleményét, amely szerint törvényesen járt el Gergényi Péter 2006-ban, úgy fogalmazott: “én ezt nem mondtam. A pontos interjút kellene elővenni, ami egy kártyán nálam megtalálható, hogy ha megkérdeznek egyszer, oda fogom adni. Köszönöm”.

A belügyi tárca várományosa május eleji bemutatkozó nyilatkozatai egyikében, az Index internetes portálnak arról beszélt: nem gondolja, hogy Gergényi Péter volt budapesti rendőrkapitány törvénytelenül járt volna el a 2006-os oszlatások levezénylésénél, de az ügyészség feladata lesz ezt megállapítani.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik