Belföld

Pintér szembenéz a gondokkal

A rend a fejlődés egyik záloga - mondta a leendő belügyminiszter.

Pintér Sándor Ózdon, az Orbán Viktor által meghirdetett nemzeti konzultáció-sorozat első, közbiztonsággal foglalkozó állomásán úgy fogalmazott: azt tapasztalja, hogy az elmúlt években az ország néhány régiójában a félelem lett az úr, “baj van”.

Az állam az ország sok térségében nem teljesíti kötelezettségét, nem tartja megfelelően fenn a közrendet, a közbiztonságot – értékelte a helyzetet a belügyminiszteri poszt várományosa.

Pintér Sándor azt mondta, ha az állam nem gyakorolja főhatalmát, tönkremegy a közbiztonság, “kialakulhat egy maffiaszerű helyzet” és átveheti az irányítást. Ezt nem lehet hagyni, “szembe akarunk nézni a bajjal”, nem elfedni akarjuk azt, hanem felderíteni és megoldani – tette hozzá a leendő miniszter, akit a minap a Hír Tv-ben a KDNP elnöke az egyik legismertebb kalózhoz hasonlított.

Semjén Zsolt jelezte, hogy nincs egyértelmű párhuzam a két ember között, de Pintér és Francis Drake is rendkívüli helyzetben vállalt feladatot. A politikus arra is emlékeztetett, hogy korábban azonnal megszűntek a robbantások, amikor Pintér Sándor lett a belügyminiszter.

Pintér valóban megosztó személyiségnek számít, mint korábban megírtuk, most is sokan várják a rendőrségen, miközben sokan felemlegetik azokat a furcsa ügyeket, amelyekkel többször kapcsolatba hozták.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik