Belföld

Semjén: “Pintér Sándor megnyilatkozása nagyon szerencsétlen volt”

A KDNP elnöke szerint a leendő belügyminiszter megnyilatkozás nagyon szerencsétlen volt. Se Gergényi, se más nem fogja megúszni.

A KDNP elnöke Pintér Sándor leendő belügyminiszter vitát kiváltó mondatára reagálva azt mondta: mindenki, aki akár parancsot kiadott, akár végrehajtott, felelni fog a kivert szemekért, a meggyalázott emberekért. Se Gergényi, se más nem fogja megúszni, mese nincs, ebben nem lehet maszatolni. Semjén Zsolt szerint az előző kormány két legsúlyosabb bűne december 5-e és október 23-a volt, s ezt soha nem lehet elfelejteni.

Pintér Sándort ugyanakkor senki nem “ferences novíciusnak” kérte fel – fogalmazott a kereszténydemokrata politikus.

Látni kell azt is, hogy az ország bizonyos területeken “szinte polgárháborús állapotok előtt áll”. Tarthatatlan a helyzet a közbiztonság tekintetében, itt a legkeményebb lépéseket kell megtenni azonnal. A rendőrséget nem lehet elbizonytalanítani abban a tekintetben, hogy amikor “keményen kell fellépni, akkor keményen kell fellépni” – jelentette ki Semjén Zsolt, aki felidézte a Kuncze Gábor minisztersége idején elkövetett robbantásokat, amelyek Pintér Sándor belügyminisztersége idején megszűntek.

Ő már bizonyított egyszer, s meg tudja oldani a bonyolult helyzeteket – mondta végezetül Pintér Sándorról szólva a KDNP elnöke.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik