Belföld

Lecsapott a vihar Békés megyére

Közel negyven esetben kellett kivonulniuk a tűzoltóknak Békésben a csütörtök délutáni vihar okozta károk elhárítása miatt - közölte a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság parancsnoka.

Takács Árpád alezredes elmondta: az első riasztást délután három óra után kapták, amikor a megyeházára dőlt egy fa az erős szél miatt. Ezt követően folyamatosan érkeztek a bejelentések gyakorlatilag a megye egész területről, így Szeghalomból, Mezőhegyesről, Gyuláról, Békésről és Újkígyósról.
A vihar elsősorban a tetőszerkezeteket bontotta meg, de több helyre fakidőlések miatt kellett kivonulniuk. Gyulán ráadásul egy villám belecsapott egy ház tetejébe, ám a lángokat gyorsan eloltották a tűzoltók.

A vihar elsősorban a tetőszerkezeteket bontotta meg (fotó: MTI/EPA)

A vihar elsősorban a tetőszerkezeteket bontotta meg (fotó: MTI/EPA)

A vihar kezdete óta legalább ötvenen dolgoznak folyamatosan a károk elhárításán Békésben, ám előfordulhat, hogy éjszaka kezdhetik elölről a munkát, mert a meteorológiai jelentések szerint elképzelhető, hogy újabb felhőszakadás érheti el a megyét.

Közel harminc esetben kellett kivonulniuk a tűzoltóknak Hajdú-Bihar megyében a csütörtök délutáni vihar okozta károk elhárítására.

A Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese elmondta: az első riasztást délután négy óra után kapták, az esővel, jégveréssel érkező viharos erejű szél elsősorban Debrecenben, Püspökladányban, Balmazújvárosban és Hajdúhadházon okozott károkat.

A tűzoltókat főként fakidőlésekhez, fákról leszakadt ágak eltávolításához és vízszivattyúzáshoz riasztották.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik