Belföld

Új vezető érkezhet az FKF Zrt.-hez

Köztisztasági szerződést kötött a főváros a vállalattal.

A Fővárosi Közgyűlés csütörtöki ülésén úgy döntött, megköti a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.-vel (FKF) a 2010. évi köztisztasági és közútkezelési közszolgáltatási szerződést; egyúttal arról is határoztak, hogy az FKF vezérigazgatójával kapcsolatos személyi kérdésre még a nap folyamán visszatérnek. A személyi javaslat megtételére a főpolgármestert kérték fel.

A napirendi pont előterjesztője, Ikvai-Szabó Imre (SZDSZ) főpolgármester-helyettes a vitában jelezte: attól tart, a vita nem a közszolgáltatási szerződésről fog szólni, egyben felhívta a figyelmet arra, hogy az FKF vezetőjének személyével kapcsolatban a városvezetés semmilyen döntést nem hozott.

A rendőrség múlt szerdán rendelt el nyomozást hűtlen kezelés gyanújával ismeretlen tettes ellen több tanácsadói szerződés miatt. A Hír TV szerint Bielek Péter, az FKF Zrt. vezérigazgatója a rendőrségen tett vallomásában közölte: Hagyó Miklóstól a főpolgármester-helyettes városházi irodájában kapott “megrendelést” a CEMI Kft. megbízására, a találkozón részt vett a tanácsadó cég vezetője is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik