Belföld

BKV-ügy: legalább hat vádalku

A Helyi Téma szerint már azok is beszélnének, akik csak később lesznek gyanúsítottak.

Egyre több, BKV-ügyben érintett kötne vádalkut, hogy “mentse saját bőrét” – írja a Helyi Téma. Nemcsak gyanúsítottak szeretnének kitálalni, hanem olyanok is, akik még csak nem is tanúk. Eddig már legalább féltucatnyian ajánlották fel, hogy vallomásukkal segítenék a vádhatóságot.

A hetilap szerint a botrány bizonyosan maffiaüggyé terebélyesedik, mivel vádalkut csak olyan köthet, aki a sajátjánál súlyosabb bűncselekmény feltárásában segít, vagyis olyan poszton volt, ahonnan rálátása volt a “bűnös rendszer” más részeire is. Az újság szerint a beszédesség oka lehet, hogy a rendőrség immár bűnszervezetben elkövetett visszaélések miatt nyomoz.

A hetilap szerint a legtöbben Hagyó Miklósra tettek terhelő vallomást, de a volt szocialista főpolgármester-helyettes meggyanúsítására várhatóan csak májkusban lesz mód, amikor már nem védi a metelmi jog. MInt korábban megírtuk, a BRFK korábban felvetette, hogy Hagyó is gyanúsítható lenne a BKV-ügyben, de az ügyészség az előterjesztést kiegészítésre visszaküldte.

Bielek Péter BKV-ügyben tett korábbi tanúvallomása robbantotta ki a botrányt az FKF Zrt.-nél. A Fővárosi Közgyűlés ma egyebek mellett tárgyal a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.-nél indult nyomozásról is, amely hűtlen kezelés gyanújával ismeretlen tettes ellen folyik több tanácsadói szerződés miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik