Belföld

FKF Zrt.-ügy: Hagyó Miklós perel

A volt főpolgármester-helyettes szerint sem utasítási, sem döntési, sem pedig munkáltatói jogköre nem volt.

Jogi lépéseket tesz Hagyó Miklós a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. vezérigazgatójának kiszivárgott tanúvallomásában foglaltak miatt. Az MSZP-s párttagságát felfüggesztett politikus azt mondta: főpolgármester-helyettesként sem utasítási, sem döntési, sem pedig munkáltatói jogköre nem volt.

Megismételte, hogy áll minden vizsgálat elé. A Budapesti Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi főosztálya szerdán közölte: hűtlen kezelés gyanúja miatt nyomozást rendeltek el az FKF Zrt. gazdálkodásával kapcsolatban.

A Hír TV szerdai értesülése szerint az egyik közbeszerzésből 70 millió forintot juttatott vissza az előre kiválasztott nyertes cég a városházára. Az FKF vezérigazgatójának vallomása szerint Mesterházy Ernő és Hagyó Miklós mozgatta a szálakat itt is, csakúgy, mint a BKV esetében.

A Hír TV szerint Hagyó Miklós ajánlására kaphatott megrendelést a CEMI Kft. a FKF Zrt.-től. Bielek Péter, az FKF Zrt. vezérigazgatója a rendőrségen tett vallomásában közölte: Hagyó Miklóstól a főpolgármester-helyettes városházi irodájában kapott megrendelést a CEMI Kft. megbízására, a találkozón részt vett a tanácsadó cég vezetője is.

Hagyó Miklós hangsúlyozta: főpolgármester-helyettesként sem utasítási, sem döntési, sem pedig munkáltatói jogkörrel nem rendelkezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik