Belföld

FKF-ügy: érintett-e a XVIII. kerületi alpolgármester?

A Fidesz azt firtatja, hogy a Zrt. felügyelőbizottsági elnökének volt-e tudomása a korrupciós ügyről.

A Fidesz XVIII. kerületi politikusai azt firtatják, hogy Szaniszló Sándor kerületi szocialista alpolgármesternek, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) felügyelőbizottsága (fb) elnökének volt-e tudomása arról, hogy a FKF-et “egyfajta házipénztárnak használták az MSZP-SZDSZ-es városvezetők”.

Ughy Attila Fidesz-KDNP-s parlamenti képviselőjelölt és Lévai István Zoltán, a XVIII. kerületi Fidesz-frakció vezetője az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében pártjuk nevében választ kért Szaniszló Sándortól arra: ha tudott róla, hogy az MSZP-SZDSZ-es városvezetők “házipénztárnak használták” az FKF-et, miért nem jelentette a hatóságoknak, és miért nem indítványozott vizsgálatot.

“Ha nem tudott róla, akkor hogyan igazolhatja tényleges és lelkiismeretes munkavégzését a felügyelőbizottság élén? – kérdezik.

Ughy Attila és Lévai István Zoltán közölte: ha Szaniszló Sándor elismeri felelősségét, a Fidesz-frakció azonnali lemondásra szólítja fel. Ezért kérik, tisztázza szerepét a “Főkefe-botrányban”.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi főosztálya szerdán rendelt el hűtlen kezelés gyanúja miatt nyomozást ismeretlen tettes ellen az FKF gazdálkodásával kapcsolatban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik