Belföld

Mesterházy: az elmúlt 20 év legsikeresebb pártja az MSZP

Mesterházy Attila a következő évek egyik legfontosabb feladatának tartja, hogy karakteres, erős baloldali néppártot építsenek, és úgy véli 2014-re az MSZP a legjobb párt lehet az akkor porondon lévő politikai erők közül - írja a Népszava.

Az MSZP listavezetőjével készített interjúban Mesterházy Attila az MSZP elnöki pozícióját firtató kérdésre megerősítette: eddig egyetlenegy MSZP-s fórumon, vezetőtestületben sem vetődtek föl ezek a kérdések. Ezekkel április 25-e után – már másnap – kell foglalkozni.

Mesterházy Attila szerint a Fidesz kétharmados győzelme nem biztos, nagyon sok olyan szavazó van, aki ma úgy látja, hogy az első fordulóban rosszul döntött. “Abban bízom, hogy ezek a szavazók vasárnap azt a pártot támogatják, amelynek esélye van a kétharmad megakadályozására. Ez most a Magyar Szocialista Párt” – fogalmazott.

Az első forduló előtt kitűzött célok közül három is megvalósult a szocialista politikus szerint: jobb eredményt értek el a felméréseknél, a Fidesznek az első körben nem lett kétharmada, és több helyen maradt állva a szocialista jelölt. Hangsúlyozta azt is: nem azért léptettek vissza négy jelöltjüket az LMP javára, mert vártak valamit viszonzásként, de abban bízik, hogy az LMP szavazói között többen vannak, akik úgy gondolják, “jobb egy olyan Országgyűlés, ahol súlyok és ellensúlyok vannak”.

Az MSZP-nek Mesterházy Attila szerint az a dolga, hogy következetesen kiálljon a haladás mellett, és ezzel segítse azokat a társadalmi csoportokat, amelyeknek az érdekképviseletére szerveződött. Ezek a középrétegek, a munkájukból élők, a nyugdíjasok, a fiatalok, a kis- és középvállalkozók, az agráriumban dolgozók és az elesettek.

Hangsúlyozta: az MSZP az elmúlt húsz évben már többször bizonyította, hogy képes a megújulásra, és ez most is így lesz. Hozzátette: karakteres, erős baloldali néppártot kell építeniük, amely sok szabad vegyértékkel rendelkezik a különböző társadalmi csoportok felé. “Nem a befelé fordulás, hanem a nyitás, nem az önsajnálat, hanem a cselekvés, nem a belső marakodás, hanem a közös célok érdekében történő összefogás a dolgunk” – mondta.

“Én hiszek abban, hogy az MSZP, a választási vereséggel együtt is, nemcsak az elmúlt húsz év legsikeresebb pártja volt, hanem a következő húsz évben is a legsikeresebb tud lenni, ha következetesen, hitelesen képviseli azt az értékrendet, politikát, amit saját magának meghatároz” – fogalmazott Mesterházy Attila a pénteki Népszavában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik