Belföld

Megszólalt az SZDSZ kutyája

Talán a csütörtöki fn.hu-írás nyomán, szokatlan nyilatkozatot adott ki az SZDSZ, „Gizi kutya közleménye” címmel, amelyben az eb mindenkinek jó csontokat kíván.

„Nem keresek gazdát. Hét és fél éves portaszolgálat után most vasárnap megérdemelt nyugdíjba vonulok, s egy Pest környéki ház kertjében csontokat majszolva emlékezem vissza azokra a szép időkre, amikor a Gizella utcában akkori gazdáim egymás megbecsülését és tiszteletét előbbre tartották, mint a médiában való szereplést. Kényelmes szállásomat egy fiatal versenyzővel osztom meg, akinek szeretném megtanítani, miről ismeri fel a jó embereket. Én rengeteg ilyennel találkoztam, csak kis részükből lett gonosz postás. Mindenkinek jó csontokat kívánok. Rágódjatok rajtuk” – áll a szokatlan közleményben.

Az fn.hu tegnap már utánajárt, mi lesz a behemót fehér szőrtömeggel, amit még Persányi Miklós – akkori környezetvédelmi miniszter – ajándékozott az akkori liberális pártnak, 2003-ban. Az SZDSZ ügyvivői rendkívüli ülésen határoztak arról, hogy Gizi feladata a Gizella utcai székház őrzése.

Mint megtudtuk, a kék szemű, bújós őrkutyát a székház egyik biztonsági őre, aki civilben a Fehérkereszt Állatvédő Liga aktivistája, viszi haza, és segít új gazdát is találni. Az új helyről annyit tudunk Szilágyi Istvántól, a Fehérkereszt vezetőjétől, hogy a politikai élettől távol van, Gizi pedig egy komfortos kertes házban töltheti nyugdíjas éveit.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik