Belföld

Zárta a kampányát a Fidesz-KDNP

Megtelt a Syma-csarnok a párt támogatóival és "Itt az idő!" táblákkal.

Megtelt a Syma-csarnok a Fidesz kampányzárójára, mindenhol „Itt az idő!” plakátok voltak láthatók. Kívül viszont az Societas táblás akciója folyt Kubatov Gábor állítólagos hangfelvételére reflektálva: „Komcsi vagyok” feliratú pólóban jelentek meg a szervezet aktivistái.

A kampányzárót Kósa Lajos nyitotta meg: a helyszínt sima-csarnoknak nevezte mondván: „sima győzelemhez sima csarnok való”. A debreceni polgármester azt javasolta, tanuljunk meg a Gyurcsány-korszaktól elbúcsúzni és igazat mondani.

Az esemény házigazdája egyébként az egykori híradós, Pálffy István volt, aki nemrég nyergelt át a képernyőről a jobboldali politika világába. „A húsleves megvár és az istentiszteletet is félre kell tenni vasárnap” – így buzdította választásra a Fidesz híveit.

A második felszólaló Pokorni Zoltán az MSZP hibáit sorolta. Véleménye szerint mindent a hatalomnak rendeltek alá, a tettek helyett propagandával foglalkoztak, sok bennük az akarnokság, és hiányzik belőlük az erkölcs.

Lázár János az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának elnöke szerint, hogy a Fidesz győzzön, ahhoz az országnak is nyernie kell. Az elszámoltatások kapcsán elmondta, annak nem szabad átcsapnia bosszúvágyba.

A rendezvényen negyedikként szólalt fel Szájer József EP-képviselő, aki azt mondta tudják, mire kellettek a kordonok. Szerinte arra, hogy a hatalom birtokosai ellophassák a köz javait. Hozzátette április 11-e után kiderül, hány nokiás doboz fér el egy talicskában. A Fidesz szerint eljött a kordonok lebontásának az ideje – zárta beszédét Szájer.

Varga Mihály a párt alelnöke felszólalásában leszögezte: a feladatuk az, hogy az embereket képviseljék a kormányban nem pedig fordítva. Ugyan vannak olyan helyzetek, amikor áldozatokat kell hozni, de az elmúlt 8 évben a vállalások ellenére nem köszöntött be a jólét. Emlékeztetett: a kormány azt mondja, kihúzták a szakadékból az országot, de szerinte a kérdés a fontosabb: ki vitte az országot a szakadék szélére? Így nem volt értelme az áldozatvállalásnak – véli a politikus.

A Fidesz rendezvényét a párt miniszterelnök-jelöltjének beszéde zárta. Orbán Viktor kijelentette: még 62 óra és eljön az igazság pillanata Magyarországon. Véleménye szerint az ilyen nagy pillanatokban cselekedni kell mindenkinek, mert ilyenkor a történelem megteremtette a lehetőséget, hogy ítéljenek az emberek jó és rossz fölött. Orbán szerint a választóknak elsöprő hangerővel kell kimondaniuk vasárnap, hogy az elmúlt nyolc évben rossz úton járt az ország. „Ha nem leszünk elegen, akkor a nagy pillanat is elmarad, ezért mindenkit arra kérek, hogy készüljön föl és másokat is készítsen fel a nagy pillanatra” – mondta a politikus. Minden szavazatra szükség van, ezért, aki szavazni megy buzdítsa erre barátait, ismerőseit is – mondta beszéde végén Orbán Viktor.

Ajnálott link:

Sima győzelem – élőben a Fidesz kampányzárója (FN.hu)
Kampányzáró percről percre (Origo)
Élő: Kampányt zár a Fidesz-KDNP (Index)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik