Belföld

Bajnai: itt az utolsó pillanat a Jobbik megállítására

A kormányfő szerint átjárhatatlan határt kell húzni a szélsőjobb előtt.

Most van az utolsó pillanat, hogy meg lehet húzni az átjárhatatlan határt a demokraták és a demokrácia ellenségei között – ezt nyilatkozta a Jobbikra utalva Bajnai Gordon miniszterelnök a Policitynek. Véleménye szerint a radikális párt relatíve sikere abban áll, hogy létező, megoldatlan problémákat vetnek fel, amelyekkel eddig a pártok nem foglalkoztak eléggé.

„Ezekre a valós társadalmi bajokra kínál ma a Jobbik egyszerű, de álságos és a demokráciát, az alapvető emberi jogokat romboló megoldásokat” – fogalmazott Bajnai. A véleménye az, hogy csak politikai konszenzussal, a problémákra adott valós, működő és demokratikus válaszokkal lehet megakadályozni a szélsőjobb előretörését.

A kormányfő emellett azt is kifejtette: fontosnak tartja, hogy vita keretében, a kormányzásra készülő demokratikus erők vezetői, kormányfő-jelöltjei bemutassák programjaikat, ütköztessék véleményüket a választások előtt.

Bajnai minden magyar állampolgárnak megköszönte áldozatvállalását a válságkezelésben, a jövőre nézve pedig elmondta: a kormányváltás után szükség lesz a kiszámítható, ésszerű gazdaságpolitika folytatására. Kijelentette, hogy a kormány az utolsó percig tenni fogja a dolgát: munkahelyeket ment meg és élénkíti a gazdaságot. A miniszterelnök családjával szeretné kipihenni ezeket a kormányzásban eltöltött éveket. Több konkrét terve egyelőre nincs.

Ajánlott link:

Interjú Bajnai Gordonnal (Policity)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik