Belföld

Pécsi Fidesz: a párt minden választáson törvényesen jár el

A Fidesz pécsi elnöksége szerint az MSZP és Jobbik kétségbeesett kísérletet tett a Fidesz lejáratására.

A Fidesz pécsi elnöksége csütörtökön, az MTI-hez eljuttatott közleményében Tóth Bertalan, Szili Katalin és Bókay Endre baranyai szocialista képviselőjelöltek sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagált. Tóth Bertalan azt mondta: “igenis vannak listák a Fidesz birtokában”, amelyekről Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója beszél egy nyilvánosságra került hangfelvételen.

A politikus ezt egy, a tavalyi pécsi polgármester-választáson készült videofelvétellel látja bizonyítottnak, melyet levetített a sajtó képviselőinek. A felvételen látható: rendőrök igazoltatnak több embert egy autónál, később pedig egyikük egy benzinkútnál beszélget Hoppál Péter fideszes honatyával, és Kubatov Gáborral. A szocialisták szerint a képeken narancssárga dzsekiben megjelenő, feltételezett fideszes aktivista kezében neveket, címeket tartalmazó lista van.

Tóth Bertalan azt közölte: “a fiatalember tagadta, hogy lista lenne nála, de az eljárás során lefoglaltak hatvan oldalnyi listát, melyeken választópolgárok személyes adatai szerepelnek”. A politikus utalt rá, hogy az ügyben az MSZP beadvánnyal fordult a választási bizottsághoz, mert szerinte ez a lista lehetett az aktivista segítségére abban, hogy tudja, kiért hova kell menni.

“A bizottság nem látta bizonyítottnak a tömeges szervezett szállítást, de ez a hangfelvétel, ami most nyilvánosságra került, bizonyítja, hogy igenis vannak ilyen listák” – fogalmazott.

A Fidesz pécsi elnöksége azt írta, hogy “az MSZP és Jobbik kétségbeesett kísérletet tett a Fidesz lejáratására, a közös akció során régi, kétségbeesett hazugságokat vettek elő újra”. “Pécsett éppen a szocialisták voltak azok, akik kétezer aktivistát rendeltek tavaly a városba, ami komoly riadalmat kellett elsősorban az idős pécsiek körében”.

“Tudjuk, az MSZP semmilyen eszköztől nem riad vissza, hogy megtartsa a hatalmát. Az ellenfelek lejáratása, valótlanságok állítása sose volt idegen tőlük. Őszöd óta tudjuk, a szocialistáknak az igazmondás sosem volt erősségük!” – olvasható a közleményben.

Hozzátették: Pécsett nem a Fidesznek, hanem Tóth Bertalannak és az MSZP-nek van elszámolnia valója, “mint ahogy azt a folyamatban lévő nyomozások és büntetőügyek is bizonyítják”. Elszámolni valója arról, hová tűntettek el 40 milliárd forintot a város kasszájából, fejenként 250 ezer forintos adósságot okozva ezzel minden pécsi polgárnak. Miért árusították ki Pécs értékes ingatlanjait, vagyontárgyait, miért engedték eladni a város buszait, milliárdos kárt okozva ezzel a pécsieknek.

“Tóth Bertalannak és az MSZP-nek kell elszámolnia arról, miért engedték csőd közeli állapotba kerülni az önkormányzat cégeit, miért osztogattak tízmilliós végkielégítéseket a haveroknak, miért emelték indokolatlanul az egekig a közszolgáltatások árait. Miért próbálták meg teljesen tönkretenni Pécset, és miért próbálták meg tönkretenni Magyarországot és a magyar családokat. És miért szabadították Gyurcsány Ferencet Magyarországra.” – írták.

A Fidesz pécsi elnöksége úgy vélte: “mindezek miatt elszámolni valója a szocialistáknak van és el is fognak számolni”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik