Belföld

Nemsokára eldől, lesz-e a hangfelvétel-ügyben nyomozás

Az MSZP-s Puch László ismeretlen tettes ellen nyújtott be feljelentést az ügyészségen.

A Központi Nyomozó Főügyészséghez csütörtökön megérkezett az MSZP feljelentése választás rendje elleni bűncselekmény miatt – tudta meg a főügyészség szóvivőjétől az MTI. A szocialista párt még tegnap ígérte meg, hogy vizsgálatot kérnek a Kubatov Gábornak, azaz a Fidesz pártigazgatójának tulajdonított hangfelvétel miatt, amelyen a többi közt az hangzik el: az összes “komcsi” nevét ismerték a pécsi időközi választásokon, aki nem a Fideszre szavazott.

Fazekas Géza elmondta: a Puch László által jegyzett, a legfőbb ügyésznek címzett, és átiratban a Központi Nyomozó Főügyészségnek is megküldött feljelentést nem konkrét személy, hanem ismeretlen tettes ellen tették választás rendje elleni bűncselekmény és személyes adatokkal való visszaélés miatt. Az MTI úgy tudja, az MSZP egyidejűleg a Legfőbb Ügyészségre, illetve az Országos Rendőr-főkapitányságra is eljuttatta feljelentését.

Valamennyi szervnek három napja van a feljelentés elbírálására, ez idő alatt meg kell vizsgálniuk azt is, hogy melyiküknek van hatásköre eljárni az ügyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik