Belföld

A Fidesz-KDNP jelöltjét támogatja a visszalépett MDF-es

Székyné Sztrémi Melindát, a Fidesz-KDNP salgótarjáni országgyűlési képviselőjelöltjét támogatja a választásokon Eötvös Mihály, az MDF volt országos alelnöke, aki visszalépett a jelöltségtől.

Eötvös Mihály közösen tartott sajtótájékoztatót Székyné Sztrémi Melindával, akkor jelentette be ezt a döntését kedden Salgótarjánban. Mint emlékeztetett: március 23-án szüntette meg párttagságát az MDF-ben, amelynek alelnöke volt. A politikus ezt megelőzően – bár már nyilvántartásba is vették – visszalépett a jelöltségtől a salgótarjáni választókerületben.

A sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: Salgótarjánnak az az érdeke, hogy Székyné Sztrémi Melinda legyen a város képviselője. “99,9 százalék, hogy Magyarországon Fidesz-kormány alakul”, és nagy esélye van a városnak, hogy ha fideszes képviselőt választ, akkor lehet kezelni azokat a gazdasági problémákat, amelyeket az elmúlt négy évben nem sikerült megoldani – hangsúlyozta az MDF volt alelnöke.

Arra is kitért, hogy négy jelölt van a választókerületben, közülük “a Munkáspárt és a Jobbik képviselőjelöltjéről nem nagyon szeretne szót ejteni”. Boldvai Lászlóról, az MSZP jelöltjéről pedig azt mondta: ő megyei listavezetőként is mandátumot tud majd szerezni.

Így – ha a Fidesz-KDNP jelöltje egyéni mandátumot tud szerezni – három salgótarjáni képviselő is lehet – vont mérleget.

Eötvös Mihály és Székyné Sztrémi Melinda is hangsúlyozta, hogy az elmúlt években jó volt a nógrádi megyeszékhelyen a Fidesz és az MDF együttműködése. A fideszes képviselőjelölt úgy fogalmazott: “talán példaértékű lehetett volna az ország számára is az a fajta együttműködés, ahogyan itt a jobboldal össze tudott fogni”.

Salgótarján önkormányzatában 2006-ban a Fidesz-KDNP szerzett többséget. A város polgármesterévé Székyné Sztrémi Melindát választották, a három alpolgármester egyike Eötvös Mihály, aki az MDF-Százszorszebb Salgótarjánért Egyesület színeiben nyert mandátumot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik