Belföld

Leszakadt a Gyurcsány-villa álmennyezete

A szauna villanykapcsolójából induló elektromos vezeték meghibásodása okozta a tüzet Gyurcsány Ferenc házában múlt vasárnap- írja blogjában a volt miniszterelnök, aki szerint a helyreállítás hónapokig is eltarthat.

Vasárnap kora este csaptak fel a lángok a Gyurcsány-villa szaunájában. Az akkori beszámolók szerint a budai ház helyiségeit pillanatok alatt elárasztotta a füst. A tűzoltók hamar megfékezték a lángokat, és három személyt mentettek ki létrával a házból, amelyben nyolcan tartózkodtak. Egy ember, Gyurcsány Ferenc fia enyhe füstmérgezést szenvedett, őt a helyszínen ellátták.

“Cudar napokon vagyunk túl”

A volt miniszterelnök és felesége a tűz keletkezésének pillanatában nem volt otthon. Négy nappal az általa csak háztartási balesetnek minősített esemény után blogjában arról írt Gyurcsány Ferenc, hogy cudar napokon vannak túl. “Egy kellemes, nyugodt napot töltöttünk Klárával kettesben Kötcsén, nagy ebédet főztem az ottani barátoknak és élveztük a nyugalmat, készülve a húsvét előtti nagyhétre, mikor hazafelé jövet Budapest határában megszólalt a telefon, hogy kigyulladt a szauna, ég az alsó szint. “

A volt kormányfő azt írta, hogy fia Bálint felnőtteket megszégyenítő bátorsággal és határozottsággal tette a dolgát, az első perctől mentette a házban maradottakat, a kisebb gyerekeket, a vendégeket, sőt poroltóval megkísérelte eloltani a tűzet, mint végül kiderült: hiába.

Megolvadt a tévé

A beszámoló szerint közel másfél óráig tartott az oltás, melynek végén borzalmas látvány tárult a ház tulajdonosai elé. Az alsó szint jó része kiégett. A magas hőmérséklettől megolvadt a tv, a korom beleégett a nyílászárókba, az álmennyezet leszakadt. A felső szintek átkormozódtak, olyan átható füstszag volt az egész házban, hogy nem lehetett megmaradni.

A tűzvizsgálók szerint a szauna villanykapcsolójából induló elektromos vezeték meghibásodása okozta a tüzet. Hétfőn elkezdődött a kárfelmérés is, a szakértők azonban azt mondják, hogy a teljes helyreállítás hónapokat fog igénybe venni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik