Belföld

Csütörtöki kampánypofonok

Bajnai elégedett magával, de a Fidesz nagyon mást akar. A Jobbik a bankokat szorongatná, az MDF szerint pedig a többek csak mesepártok.

Bajnai elégedett magával

A miniszterelnök szerint a válságkezelés sikeres volt, “szerényebben szólva pedig eredményes”. Bajnai Gordon csütörtöki, a Parlamentben tartott nemzetközi sajtótájékoztatóján azt mondta: Magyarország a válság legnehezebb szakaszán túljutott, de a válság még nem ért véget. A kormányfő, kabinetjének egyéves munkáját értékelve, leszögezte: tavaly áprilisban az azonnali válságkezelés mellett döntöttek, és ma is úgy hiszi, ez volt az egyetlen módja annak, hogy az ország elkerülje a szakadékba zuhanást.

A Fidesz nagyon mást akar

A Fidesz, ha kormányra kerül, homlokegyenest ellenkező gazdaságpolitikát fog folytatni, mint a mostani kormány; azon lesz, hogy a jelenlegi kabinet lépései közül lehetőleg semmi ne lépjen érvénybe – jelentette ki Szijjártó Péter csütörtökön Budapesten a miniszterelnök sajtótájékoztatójára reagálva, amelyen Bajnai Gordon kormánya egyéves munkáját értékelte.
A Fidesz elnöki stábjának vezetője újságírók előtt úgy fogalmazott: Bajnai Gordon szerénységében egészen odáig ment, hogy eredményesnek nevezte azt a válságkezelést, amelyet “az elmúlt egy évben műveltek”. Pedig jobb lett volna – folytatta -, ha a szerénység helyett “az őszinteség kategóriájába pozícionálja magát”.

Készülnek a szavazólapok

Már nyomtatják az áprilisi országgyűlési választás szavazólapjait az Állami Nyomdában, a szavazólapokat és egyéb kellékeket keddtől szállítják ki – közölte az Országos Választási Iroda (OVI) vezetőjének szervezési helyettese, Zubor András csütörtökön az MTI-vel a helyszínen, ahol bemutatták a dokumentumok előállítását. Zubor András tájékoztatása szerint a 8,5 millió darab szavazólapot, az ugyanannyi borítékot, valamint a többi választási kelléket keddtől szállítják ki a megyeszékhelyre illetve az egyéni választókerület székhelyére, ahonnan később továbbítják a dokumentumokat a mintegy 11 ezer szavazókörbe.

Az MDF piacpárti programot kínál

Az MDF pártigazgatója szerint a “szocialista bódulatot kínáló mesepártokkal” szemben az MDF verseny- és piacpárti programot kínál. Pusztai Erzsébet kiemelte: uralkodó állam helyett okos, tisztakezű államra, öntudatos és független gazdaságra van szükség. Az MDF-es politikus csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján bemutatta a párt legújabb kampányplakátjait. Az egyik plakáton három pálinkás üveg látható, rajta a Fidesz, a Jobbik és az MSZP felirat, a szlogen pedig “Itt az idő a kijózanodásra! Az államfüggőség gyógyítható.” A másik plakáton három cigarettásdoboz látható, ezeken is a Fidesz, a Jobbik és az MSZP felirat szerepel, a szlogen pedig “Miért szívod még? Itt az idő a leszokásra.”

Bankadót akar a Jobbik

Bankadót vezetne be, parlamenti vizsgálóbizottságot hozna létre a bankok tevékenységének vizsgálatára és megtiltaná a kilakoltatásokat a Jobbik, ha kormányt alakíthat az áprilisi választások után. Vona Gábor, a párt elnöke a Bankszövetség budapesti épülete előtt tartott csütörtöki sajtótájékoztatóján közölte: a Jobbik az emberek oldalán áll a pénzintézetekkel szemben, és a bankadó bevételeiből a hitelkárosultakat segítené.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik