Belföld

Fidesz: tudatosan lehetetlenítik a közlekedést

A Fidesz szerint Budapest jelenlegi vezetése tudatosan akarja ellehetetleníteni a fővárosi közösségi közlekedést azzal, hogy aláírják a kormány és a főváros között a BKV finanszírozására kötendő szerződést.

“A Fidesz jelenlegi formájában elutasítja a javaslatot és felszólítja Demszky Gábor főpolgármestert, hogy vonja vissza az előterjesztést, Horváth Csaba volt szocialista főpolgármester-helyettest pedig arra, hogy kérjen bocsánatot a Budapestiektől” – közölte Wintermantel Zsolt, a fővárosi Fidesz-frakció tagja.

A politikus szerint a javaslatról annak ellenére dönt szerdán a Fővárosi Önkormányzat, hogy január 28-án a testület leszavazta, ugyanis nem értenek egyet a fővárosi közlekedés teljesítményének csökkentésével, a járatritkítással, és a viteldíjak emelésével. Ha igent mondanak rá, a BKV 2010-ben 17 milliárd forintot kap és 2011-ben is
számíthat plusz forrásokra a kormánytól és a fővárostól is.

“Ha elfogadják a javaslatot, akkor minden évben legalább inflációval emelkednének a viteldíjak, valamint a kötelező fejlesztésekre fordítandó összegek miatt a működésből kellene átcsoportosítani, ami csak járatritkítással lenne elérhető” – magayrázta Wintermantel, aki szerint a BKV irányításában zajló “szocialista ámokfutást” meg kell akadályozni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik