Belföld

Illegális és kegyetlen kutyatelepet találtak

A rendőrség egy dabasi tanyán elkobzott 30-40 étlen-szomjan, rendkívül rossz körülmények között tartott kutyát, amikor rábukkant egy illegális kutyatelepre.

Az állatvédő szervezetet a Dabasi Hatósági Főállatorvos, Kiss Miklós értesítette arról, hogy egy elhagyott tanyán működtetett illegális telepen több mint 30 kutyát tartanak. Ráadásul az állatokat étel nélkül hagyják és kevés szennyezett ivóvízzel látják el, illetve néhány közülük a saját vizeletékben és ürülékében, emberi felügyelet nélkül, a pincébe zárva él – áll a közleményben.

Az is kiderült, hogy a tanya tulajdonosa ellen állatkínzás miatt egy másik ügyben már három éve folyik eljárás, amely a mai napig nem zárult le.

Ő egyelőre ismeretlen helyen tartózkodik, de azonnali hatállyal eltiltották Dabas Város területén mindennemű állattartástól.

Az alapítvány munkatársai az összes kutyát nyilvántartásba vették és elszállították. Ezután megállapították, hogy nagy részük nem szokott emberhez, agresszív, vagy nagyon félénk. Több kutya pedig nagyon sovány, harapott, tépett sebekkel van tele, köztük többnek láthatóan fertőző betegsége van.

A nyilvántartásba vétel során kiderült, hogy néhány eb egyedi azonosító-chippel rendelkezik és regisztrációjuk ellenőrzését megkezdték az alapítvány munkatársai.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik