Belföld

Tovább nyelheti az állam pénzét az Eclipse

Amíg van nullás igazolása, a milliárdos adócsalási ügybe keveredett cég részesedhet a eredetvizsgálati díjakból.

Milliárdos adócsalás gyanúja miatt helyezték előzetes letartóztatásba az Eclipse vezetőit, mégis kormányrendelet garantálja, hogy április 1-jétől csak és kizárólag a cég által kiépített rendszerrel és szoftverekkel lehet vizsgálni az autók ererdetét – ez derül ki az RTL Klub Házon kívül című műsorának csütörtöki riportjából.

Az úgynevezett technológia tulajdonosokat ugyanis – akik januárig biztosították a számítógépes alkalmazásokat – kizárták a folyamatból. Ők azt mondják, sokkal olcsóbban – 100 millió forint alatti összegért – vállalták volna programok szállítását, ahelyett a 4,9 milliárd helyett, amit az Eclipse kapott. Ráadásul a szerződés, elviekben örökre a céghez köti az államot. Az ügyeben szerették volna megkérdezni az illetékes hivatalt, de nem nyilatkoztak.

Kiderült az is, hogy a vállalat szerepelt a titkosszolgálat cégjegyzékében, ahová csak külön nemzetbiztonsági ellenőrzés után kerülhet be, néhány különösen megbízható vállalkozás. De más listán is fent vannak: mégpedig az APEH köztartozás-mentes adatbázisban. Amíg ez így marad, az autósok által április 1-je után befizetett eredetvizsgálati díj 16-18 ezer forintjának egy része továbbra is a vállalat zsebébe vándorolhat.

Ajánlott link:

Milliárdos állami üzletek és luxuskocsik (RTL Klub)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik