Belföld

Demszky tette nyilvánossá Mesterházy megbízólevelét

Demszky Gábor főpolgármester hozta nyilvánosságra Mesterházy Ernő megbízólevelét, ami döntés-előkészítői szerepkörére vonatkozott, nem pedig az Index - közölte a Főpolgármesteri Hivatal sajtóirodája kedden.

A hivatal közleményben reagált arra a hírre, miszerint Mesterházy Ernő, a főpolgármester volt politikai tanácsadója Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettesi felhatalmazásával beleszólhatott a fővárosi cégek üzleti és személyi döntéseibe.

A hivatal arra hívta fel a figyelmet, hogy az Index „birtokába került” dokumentumot valójában Demszky Gábor hozta nyilvánosságra még február 10-én, amikor azt más dokumentumokkal együtt átadta a BKV-vizsgálóbizottság tagjai számára.

Emlékeztettek arra is, hogy a főpolgármester a nyilvános ülésen azt közölte: Mesterházy Ernő politikai tanácsadóként nem rendelkezett döntési jogkörrel, megbízatása kizárólag politikai tanácsadásra vonatkozott.

Közben Retkes Attila az SZDSZ elnöke csúsztatásnak minősítette a hírportál értesüléseit, és leszögezte, hogy „a dokumentum régóta nyilvános”.

Ikvai-Szabó Imrét a tervek szerint szerdán délután ismét meghallgatja a Fővárosi Közgyűlés BKV-ügyeket vizsgáló eseti bizottsága.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik