Belföld

Vajdaságiakra irattak egy BKV-nak dolgozó céget

Száz euróért iratták át két vajdasági magyar nevére az Optimismo Kft.-t, amely korábban 19 millió forintot kapott a BKV fénymásolóinak felméréséért - hangzott el a Magyar Televízió Híradójában.

A céget 2007 szeptemberében – öt hónappal a fénymásolók felmérése után – adták el a határon túli magyaroknak és az erről szóló szerződést egy óbudai ügyvédi irodában írták alá.

A Híradó megkereste az ügyvédet, aki azt mondta: bár emlékszik a szerződésre, nem kíván nyilatkozni. Annyit azonban elárult, hogy nem látta, hogy bárki pénzt kapott volna. A Duna Televíziónak pedig a cég másik tulajdonosa nyilatkozott, aki állítása szerint nem hallott sem az Optimismo Kft.-ről, sem a
BKV-botrányokról, és nem vett fel semennyi pénzt sem az ügyletért
cserébe.

Az Optimismo korábbi tulajdonosai azt a céget is birtokolták, amely Magyarországon a legnagyobb, hárommilliárd forintos adótartozást halmozta fel.

A BKV tavaly szeptemberben tett feljelentést az Optimismo által elvégzett fénymásoló-felmérés ügyében ismeretlen tettes ellen. Az Optimismo Kft. által elvégzett felmérési tevékenységről belső vizsgálati anyag készült, ennek eredménye alapján felvetődik a nagy kárt okozó bűncselekmény gyanúja, ezért fordult a BKV a rendőrséghez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik