Belföld

Lövöldöztek egy pesti bankban

Súlyosan megsérült az a 29 éves budapesti férfi, aki megpróbálta kirabolni a XIII. kerületi Népfürdő utcában az Erste Bankot.

A baseballsapkát viselő férfi 13 óra 20 perckor lépett a bankfiókba. Furcsa viselkedése feltűnt a bank biztonsági őrének, aki megpróbálta rácsukni az ügyféltér ajtaját, hogy megakadályozza bejutását.

A férfi ekkor vette elő 9 milliméteres lőfegyverét és az arcára húzott egy maszkot. Dulakodni kezdtek, és a fegyver többször elsült.

Amikor a rabló látta, hogy kilátástalan a helyzete, maga ellen fordította a fegyverét. Meglőtte magát és súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett.


View Lövöldözés az Erste Bankban in a larger map

A dulakodás közben a biztonsági őr nem sérült meg. Az ügyféltérben a rablás idején tartózkodó négy ügyfél sem sérült meg, egy banki alkalmazottat orvosi ellátásban részesültek, az ő lábán felületi sérülés keletkezett.
Az elkövető egy 29 éves budapesti férfi volt.

Az Erste fiókjai ellen az elmúlt nyolc évben hét alkalommal követtek el fegyveres támadásokat. A legbrutálisabb 2002. május 9-én történt Móron. A két fegyveres elkövető összesen nyolc embert gyilkolt meg. Hatan a helyszínen, egy férfi aznap a kórházban, a nyolcadik áldozat május 16-án szintén a kórházban halt meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik