Belföld

Mesekönyveket is lopott az óvodai sorozatbetörő

Mesekönyveket is ellopott és éjszakáit gyerekágyakon töltötte az a kizárólag óvodákat fosztogató férfi, akit egy újabb betörés miatt szerdán fogott el a rendőrség a Hajdú-Bihar megyei Konyáron; a férfi hasonló bűncselekmények miatt eddig már 37-szer volt büntetve - közölte megyei rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön.

Vezendi Jánosné rendőr őrnagy elmondta: a balmazújvárosi rendőrkapitányság munkatársai jutottak el a gyanúsítotthoz. A 38 éves férfi az illetékességi területükön két városban – Balmazújvároson és Tiszacsegén – tört be óvodákba, ahonnan műszaki cikkek mellett csokoládét és mesekönyveket is elvitt.
A férfi kihallgatása során elmondta, hogy tavaly októberben szabadult, ezt követően többek között Szendehely, Nagyoroszi, Mezőtárkány, Csökmő települések óvodáiba tört be.

Ezekről a helyszínekről fényképezőgépet, monitort, különböző használati cikkeket, ruhaneműt vitt magával, az ott talált élelmiszereket megette, illetve az éjszakát is az ottani óvodai ágyakon töltötte. A gyanúsított nem tudott magyarázatot adni arra, hogy miért az óvodákat választotta.

A házkutatás során a nyomozók több olyan tárgyat is lefoglaltak, amelyek a betörésekből származtak. A balmazújvárosi rendőrkapitányság kezdeményezte a férfi előzetes letartóztatását – mondta a szóvivő.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik