Belföld

A halott is bűnös

A következő negyven évet biztosan fegyházban kell eltöltenie annak a férfinek, aki két éve részt vett a makói hármasgyilkosság elkövetésében. A Szegedi Ítélőtábla ugyanakkor kimondta, hogy az egyik áldozat is bűnös. Az ügyvéd szerint az ítélet jogilag aggályos.

Még 2008. május 17-én egy szombat este egy makói házban három holttestet találtak: egy 78 éves idős hölgyét, unokájáét, a 21 éves B. Noémijét és a lány korábbi barátjáét, S. Norbertét, aki egy helybéli orvos fia. A helyszínelő rendőröket rettenetes látvány fogadta a házban. A holtesteken rengeteg szúrt és vágott sérülés volt látható, és minden csupa vér volt.

A májusi tragédia oka féltékenység. A huszonhat éves S. Norberttel 2008 áprilisában szakított barátnője, a huszonegy éves B. Noémi. A fiatalember a szakítást nagyon nehezen viselte, nem akarta elfogadni, szerette volna kapcsolatukat felújítani. Noémi viszont hallani sem akart erről, ugyanis időközben új barátja lett.

Norbert gyerekkori barátja volt a korábban négyszer is büntetett Perecz József. A két fiatalember azon a bizonyos szombat délutánon becsöngetett a lányhoz. Hogy mi történt a házban, azt csak Perecz vallomásából ismerheti a bíróság. A férfi hat-hét alkalommal beszélt, de a kijelentései több pontban is ellentmondanak egymásnak.

Perecz Józsefnek néhai barátja állítólag több millió forintot ígért, ha végez a lánnyal. Volt olyan vallomás, amelyben Perecz beismerte a gyilkosságokat. Volt olyan vallomása is, amelyben azt állította: a két nőt S. ölte meg, majd a fiatalember „könyörgött neki”, hogy segítse át a halálba. Ő ezt megtette. Végül pedig önvédelemre hivatkozott.

A halott is bűnös 1

A halott nem tud védekezni

A vádirat kezdetben arról szólt, hogy mindhárom gyilkosságot Perecz József követte el, azonban S. Norbert volt az, aki megbízta őt volt barátnője meggyilkolásával. Végül az ítélet az lett, hogy az idős nőt és unokáját S. Norbert gyilkolta meg, a fiatalemberrel pedig Perecz József végzett. Krajkó Zoltán, a meggyilkolt fiatalember ügyvédje szerint jogi szempontból aggályos az ítélet, mert egy nem élő, ergo nem vádlott személy bűnösségét fogalmazták meg. Ráadásul az eljárás során Perecz tudott védekezni, vallomást tenni, S. Norbert nem- véli az ügyvéd.

Döntött a DNS

A bírósági ítélet az indokolása szerint, elsősorban szakértői véleményeken nyugszik. Az egyik késen DNS-vizsgálattal megtalálták S. Norbert hámsejtjét, valamint a cipőjén a két nő vérét. Krajkó Zoltán szerint ezek nem bizonyítanak semmit. A szakértői jelentésben csupán az áll, hogy a kés – amelyen megtalálták a hámsejtet – valamikor S. Norbert kezében volt.

Perecz Józsefet a rendőrök egy szegedi kocsmában kapták el. A Szegedi Ítélőtábla március 18-án, csütörtökön életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte, leghamarabb negyven év múlva szabadulhat. A bíróság Perecz Józsefet bűnösnek találta abban, hogy segédkezett a két nő megölésében, valamint S. Norbertet meggyilkolta. A bíróság szerint a két nővel S. Norbert végzett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik