Belföld

Visszafújták a debreceni villamostendert

Ideiglenes intézkedéssel megtiltotta a szerződéskötést a Közbeszerzési Döntőbizottság a debreceni új villamosvonalra szánt járművek beszerzésére - erősítették meg a Kötött pálya blog értesülését kedden.

A döntőbizottság honlapján közöltek szerint négy cég – a Stadler Pankow GmBH, az Ansaldobreda SpA, a Koncar-Elektricna Vozila dd és a Skoda Transportation a.s. – nyújtott be kérelmet a testülethez a közbeszerzési eljárással kapcsolatban.

A hónap elején jelentették be, hogy eredményesen zárult az új debreceni 2-es vonal villamosainak beszerzésére negyedszer indított nyílt európai uniós közbeszerzési eljárás: a 18 villamost a spanyol C.A.F. cég gyárthatja. A nyertes ajánlat szerződéses értéke nettó 44 millió 158 ezer euró, amely összeg a járművek ára mellett tartalmazza a karbantartási és üzemeltetési eszközök, tartalék alkatrészek, valamint a garanciális szerviz költségét is.
Az első jármű szállítási ideje a szerződéskötést követő 22. hónap. Az összes jármű – folyamatos szállítással – 2013 elejére érkezik meg Debrecenbe. A vonal építése a tervek szerint a nyár végén kezdődik. A projekt kivitelezői szerződését február 24-én írta alá a városi önkormányzat és az ATK-Debrecen Konzorcium.

Az összesen 17,5 milliárd forint uniós támogatást felhasználó projekt keretében szerzik be a 18 új villamoskocsit is, de megújul a Petőfi téri villamos-végállomás és az üzemeltető DKV Zrt. járműtelepe. A debreceni 2-es villamos a tervek szerint 2013-ban áll forgalomba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik