Belföld

A rossz oldalon ment a karambolozó magyar kamion Angliában

Őrizetbe vettek kedden egy magyar kamionost Angliában, halálos baleset okozásának gyanújával. A vizsgálat első adatai arra utalnak, hogy a teherautó az út rossz oldalán, a forgalommal szemben haladhatott.

A baleset az északnyugat-angliai Cumbria megyében történt kedd hajnalban. A teherautó egy Ford Transit furgonnal ütközött; ennek 49 éves vezetője a kórházba szállítás után meghalt. A Ford Transit utasa nyaki sérülést szenvedett, de őt kórházi ellátása után hazaengedték.

A cumbriai rendőrség a kamion 46 éves magyar sofőrjét veszélyt okozó járművezetés gyanújával őrizetbe vette, és kérte a baleset tanúinak jelentkezését. A Cumbriában és Skócia délnyugati vidékein terjesztett, News and Star című helyi újság internetes kiadásának kedd esti beszámolója szerint a rendőrségi vizsgálat első eredményei arra vallanak, hogy a kamion folyamatosan az út jobboldalán – vagyis a Nagy-Britanniában honos baloldali közlekedési rend alapján a forgalommal szemben – haladt.
Erre utalnak a szerencsétlenségről a helyi lap által közzétett fotók is. A képeken látszik, hogy a kamion – amely a Willi Betz fuvarozó cég emblémáját viseli ponyváján – az út jobbszélére lehúzódva, de a haladási iránnyal szemben áll.
A képeken látszik a teljesen összetört kék Ford furgon is, amelynek oldala az ütközés során a rendőrség beszámolója szerint a jármű elejétől a végéig felnyílt. A vizsgálat irányítója, Paul Kissack felügyelő a lapnak elmondta: a kamion egy rakodótelepről hajtott ki, és Carlisle városa felé tartott, Nestlé csokoládétermékekkel megrakva.

A rendőrség feltételezi, hogy a teherautó már a telep kapujától végig a rossz oldalon haladhatott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik