Belföld

Rezeg a léc az MDF-nél

Ismét ajánlószelvényeket kért a választóktól az MDF annak érdekében, hogy listát állíthasson a fővárosban. Egyúttal bejelentették, hogy négy jelöltjük indulhat az első fordulóban.

„Miután megkongattuk a vészharangot, megható volt látni, ahogy Magyarország csendes többsége megmozdult: felelős választók százai hozták be székházunkba és gyűjtőpontjainkra ajánlószelvényeiket. Támogatásukat, segítségüket ezúton is nagyon köszönünk.” – olvasható a párt az fn.hu-hoz eljuttatot közleményében.

A vészharang jelzése a jelek szerint elég volt ahhoz, hogy Pusztai Erzsébet, Debreczeni József, Csapody Miklós és Herényi Károly is összegyűjtse az induláshoz szükséges ajánlószelvényeket, de ahhoz egyelőre nem, hogy a párt fővárosi listát állítson.

„Arra kérjük szimpatizánsainkat, hogy továbbra is segítsék Bokros Lajost és az MDF-et: most minden ajánlószelvény számít!” – írja a párt.

Egybehangzó elemzői értékelések szerint ha az MDF nem tud budapesti listát állítani, vagyis a fővárosban nem lehet majd a pártra szavazni április 11-én, akkor a rendszerváltó pártnak nincs esélye a parlamentbe jutásra. Az ajánlószelvények leadási határideje pénteken jár le, az a párt állíthat budapesti listát, amelynek legalább nyolc képviselőjelöltje indul a fővárosban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik