Belföld

Páva Zoltán megdöbbent

Tisztának érzi magát és megdöbbentette a bírósági eljárás a komlói MSZP-s polgármestert, már csak azért is, mert az ügyészség meg sem hallgatta.

Folyamatban van az adásvételi szerződéssel kapcsolatos bírósági eljárás abban a komlói ingatlanügyben, amellyel összefüggésben nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúját állapította meg a rendőrség Páva Zoltánnal, Komló szocialista polgármesterével szemben.

Páva Zoltán az MTI-nek szombaton azt mondta: korábban ugyan a szerződés bírósági megtámadása ellen szavazott, de miután a vevővel folytatott tárgyalások nem vezettek eredményre, megindították az eljárást. Hangsúlyozta, az ingatlanértékesítéssel kapcsolatos minden lépésről egyeztetett a tulajdonostárssal, a fideszes vezetésű Baranya Megyei Önkormányzattal.

A Fidesz komlói szervezete pénteken juttatta el az MTI-hez azt a rendőrségi dokumentumot, amely szerint Páva Zoltánnal szemben nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja állapítható meg az ingatlan értékesítése kapcsán. A gyanút a kaposvári rendőrkapitányság állapította meg “az eddig beszerzett bizonyítékok alapján”. Mivel Páva Zoltán országgyűlési képviselő, a nyomozás lefolytatása a Központi Nyomozó Ügyészség hatásköre, így a rendőrség az ügy áttételéről határozott.

A nyomozás ismeretlen tettes ellen – Kispál László és Polics József helyi fideszes képviselők feljelentése alapján – indult, miután a komlói és a Baranya Megyei Önkormányzat tagságával működő Komlói Szociális Kht. 2008 végén adásvételi szerződést kötött az egykori bányavagyon-hasznosító, ma idősek otthonaként üzemeltetett épület tulajdonrészének értékesítésére. A vételár 45 millió forint plusz áfa volt. Bár a később elkészült szakértői vélemény szerint a szerződés a törvények szerint megtámadható, Páva Zoltán a társaság taggyűlésén a bírósági megtámadás elutasítása mellett szavazott.

A komlói rendőrkapitányság elfogultságot jelentett be az ügyben, így az a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságra, illetve a kaposvári rendőrkapitányságra került. Páva Zoltán pénteken azt mondta az MTI-nek: nem érzi magát bűnösnek. “Tisztának érzem magam. Meglepett a gyanúsítás híre és meg vagyok döbbenve, mert engem az ügyészség még meg sem hallgatott” – mondta.

Közlése szerint első körben egy független ügyvédi iroda javaslata alapján nem támogatta a szerződés bírósági megtámadását. Ügyvédjeik szerint a vevő ugyanis komoly értéknövekedést jelentő beruházásokat végzett az ingatlanon, így egy eljárás végén az eladó társaság, illetve az önkormányzat többet veszített, mint nyert volna. Hozzátette, még mindig folynak tárgyalások a vevővel annak érdekében, hogy utólag, az ingatlan értékét 65 millió forintban megállapító szakértői vélemény tudatában, fizessen többet az ingatlanért. A polgármester megjegyezte: amikor az ingatlaneladásról döntöttek, Polics József, a későbbi feljelentő, nem emelt kifogást.

Ajánlott videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.