Belföld

Elfogták az emberrablás kitervelőjét

Bántalmazták, pincében fogva tartották és pénzfelvételre akarták kényszeríteni azt a férfit, aki állítólag több millióval tartozott. Most elfogták az értelmi szerzőt.

Elfogták az értelmi szerzőjét annak az erdőkertesi emberrablásnak, amelyben a sértettet állítólagos tartozásai miatt több tízmillió forintnyi euró felvételére akarták kényszeríteni – közölte a rendőrség szombaton.

A sértettet előbb két férfi és egy nő bántalmazta állítólagos tartozása miatt, majd erőszakkal egy erdőkertesi ház pincéjébe vitte és ott tartotta fogva – olvasható a rendőrség internetes oldalán. Péntek délelőtt a három elkövető a sértettet egy VII. kerületi pénzintézetbe vitte, ahol arra akarták kényszeríteni, hogy több tízmillió forintnak megfelelő eurót vegyen fel, és adja át nekik, ám a rendőrök a pénzintézetben rajtaütöttek az emberrablókon, és elfogták őket. Néhány órával ezután a nyomozók eljutottak a bűncselekmény értelmi szerzőjéhez, akit szintén elfogtak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság emberrablás miatt folytatja az eljárást, és előterjesztést tett az ügyészségnek, hogy indítványozza a bíróságon a négy gyanúsított előzetes letartóztatását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik