Belföld

Dávid Ibolya: lesz budapesti lista

Az MDF biztosan tud budapesti listát állítani március 19-ig - jelentette ki Dávid Ibolya pártelnök a Népszabadság szombati számában megjelent interjúban.

A pártelnök úgy fogalmazott: általában száz szelvény hiányzik, de ez óráról órára változik a jó irányba. “De szükségünk van a tudatos választókra, akik az utolsó héten elhozzák az ajánlószelvényüket” – mondta.

Szavai szerint minimum nyolc tisztán MDF-jelöltjük lesz, és ehhez jön még legalább ennyi budapesti közös jelölt. Hozzátette: azért nyomták meg a vészcsengőt korábban, hogy az MDF magabiztosan állíthasson listát.

Az interjúban Dávid Ibolya cáfolta, hogy Bokros Lajos a határán lenne annak, hogy kiszálljon. A pártelnök idézte az MDF miniszterelnök-jelöltjét, aki azt mondta: “Ibolya, végigcsinálom”.

Dávid Ibolya az MDF-el kapcsolatos ügyekkel kapcsolatban azt mondta: az MDF-nek öt-hat év alatt nem volt annyi kilépője, mint a Fidesznek az elmúlt másfél-két hónapban.

“Én a világ legtermészetesebb dolgának tartottam a 90-es években is azt, hogy aki nem ért egyet egy politikai alakulattal, az menjen el, és találja meg magának azt a helyet, ahol előre tud evezni. Ez nem bűn” – mondta a pártelnök a Népszabadságnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik