Belföld

Sávoly miatt lemondott Suchman

Lemond a sávolyi motorversenypálya építésének koordinálásáról a Balatoni Fejlesztési Tanács elnöke. Suchman Tamás azt mondja, döntsön a következő kormány a kérdésben.

A Balatoni Fejlesztési Tanács elnöke a Magyar Rádiónak úgy nyilatkozott, a kormányfőnek csak délután jelenti be elhatározását, lépését pedig azzal indokolta, hogy a beruházást sok vádaskodás veszi körül.

Pénteken utoljára még részt vesz egy magas szintű szakmai egyeztetésen a sávolyi motorversenypálya ügyében, azután lemond a beruházás koordinálásával járó posztjáról. Hozzátette, még várja a miniszterelnök döntését Sávoly ügyében. A szocialista politikus úgy fogalmazott; “Sajnálom, hogy semmit, ami a közjót szolgálja, ebben az országban nem lehet tisztességesen végigvinni.” A beruházásra 20 milliárd forintot fordítana az állam, és 15 milliárd forintra vállalna garanciát – mondta az MTI-nek.

A sávolyi motor pálya körül kialakult helyzet miatt mondott le ugyancsak – az MTI információi szerint – Niklai Ákos a Magyar Turizmus Zrt. elnöki posztjáról azonnali hatállyal. A beruházás megvalósítására ugyanis egy vegyesvállalatot hoztak létre Balatonring Zrt. néven, amelyben 70 százalékban a Worldwide Circuit Management SL., 30 százalékban a Magyar Turizmus Zrt. a tulajdonos.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik