Belföld

Medgyessy: nyolc év ellenzék jön az MSZP-nek

A volt miniszterelnök csütörtök reggel adott interjút a Duna Televíziónak. Bevallotta: rosszul ítélte meg Gyurcsány Ferencet.

Medgyessy Péter – aki 2002 és 2004 között vezette a koalíciós kormányt – azt mondta: ha kormányon marad, belül maradtak volna az uniós úgynevezett maastrichti kritériumon, ami hatvan százalékban limitálja az államadósság GDP-hez, azaz a bruttó hazai össztermékhez viszonyított arányát. A volt kormányfő szerint az elmúlt év kormányzása nem volt kárba veszett év, hiszen megteremtődtek a feltételei az adósság csökkenésének Magyarországon.

Medgyessy Péter korábban “egy jó képességű, komoly perspektívájú fiatalembernek” ismerte meg Gyurcsány Ferencet. A volt kormányfő azonban csütörtökön úgy fogalmazott: “az ember tévedhet”. Arra a kérdésre, hogy vajon “megpuccsolta-e” őt Gyurcsány Ferenc, a volt miniszterelnök azt válaszolta: “talán igen”.

Medgyessy Péter szerint talán korrektebb lett volna, ha Gyurcsány Ferenc – a jövő péntekre meghirdetett országértékelő beszéde kapcsán – azt mondja, azért szólal meg, mert vissza akar térni a politikába. A volt miniszterelnök ugyanakkor nem hiszi, hogy ezzel olyan jót tenne a szocialistáknak a kampány finisében, akiknek 8 évnyi ellenzékiséget jósolt.

Ajánlott link:

Medgyessy: rosszul ítéltem meg Gyurcsányt (Duna Televízió)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik