Belföld

Kuncze: gyakorlatilag nincs SZDSZ

Az párt volt elnöke úgy véli, a liberális választók nem fognak asszisztálni az MDF és a maradék SZDSZ alkujához.

Húsz év után búcsúzik a parlamenttől Kuncze Gábor. A 168 Óra Online-nak adott interjúban kifejti: mivel SZDSZ néven már nem indul párt a választásokon, ez rövid távon a teljes ellehetetlenüléshez fog vezetni.

„Nem kaphat állami támogatást. Anyagilag ellehetetlenül, el kell bocsátania a munkatársakat, feladnia az irodáit, s a párt ezzel megszűnik. Tehát gyakorlatilag nincs SZDSZ” – mondta a volt elnök.

Kuncze Gábor azt is elárulta, hogy nem akarja, ha a Fidesz túlnyerné a választást, ezért praktikusan arra a pártra fog szavazni, amely ezt meg tudja akadályozni. Orbán Viktor, véleménye szerint komolytalanul viselkedett, amikor nem jelent meg Bajnai Gordon miniszterelnök évértékelőjén. Úgy gondolja, hogy egy jól működő demokráciában az ellenzék vezérének kell válaszolnia egy ilyen beszédre. Sokan várják a csodát a Fidesz elnökétől, de ha felelős gazdaságpolitikát akar folytatni a jövőben, akkor sok ígéretét nem fogja tudni betartani. Ez végső soron a szélsőségeknek fog kedvezni – mondja Kuncze.

Úgy látja a jobb- és a baloldal összefogáshoz közös célra lenne szükség, amelyre jó példa lenne az euró bevezetése. Az elmúlt évek nagy hibája az volt, hogy a mindenkori ellenzék azt gondolta, hogyha konszenzusra lép a kormányzó erőkkel, akkor azok malmára fogja hajtani a vizet, pedig ez tévedés.

Megszűnt a párttagsága

Csütörtök délután derült ki, hogy Kuncze Gábor volt pártelnök már nem tagja az SZDSZ-nek, mert megszűnt a liberális párt szigetszentmiklósi alapszervezete, ahová a politikus annak idején belépett.

Solti Attila, a szigetszentmiklósi SZDSZ-szervezet volt elnöke az MTI-nek csütörtökön elmondta, 2009 októberében döntött úgy a tagság, hogy feloszlatja magát. Hozzátette: a szervezet tagjai kinyilvánították és tudomásul vették, hogy a helyi szervezet megszűnéséből adódóan a pártból is kilépnek.

Ajánlott link:

Kuncze Gábor: Praktikusan döntök (168 Óra Online)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik