Belföld

“Narancsvidék” ötszázezer példányban

Az MSZP "Narancsvidék" címmel kiadványt készített azokról a fideszes önkormányzatokról, amelyeknél véleményük szerint a "legbotrányosabban" bánnak a közpénzekkel.

Budai Bernadett, a párt szóvivője szerdán sajtótájékoztatón mutatta be a politikai magazint, amely ötszázezer példányban készült és az aktivisták illetve a helyi pártszervezetek terjesztik majd.

Úgy fogalmazott: most már lehet tudni, hogy a Fidesz gazdasági elszámoltatásra készül, és annak ellenére mondják ezt, hogy lehetőségük van a Pénzügyminisztériumban minden az ország gazdasági helyzetére vonatkozó adat megismerésére. Mint mondta, valószínűleg azért beszél gazdasági elszámoltatásról a Fidesz, mert a választások után ezzel akarja majd magyarázni, mit miért nem tud megcsinálni.

Budai Bernadett azt javasolta a Fidesznek, hogy kezdheti a söprögetést a saját háza táján, amelyhez segítséget nyújthat az MSZP által készített kiadvány.

Hangsúlyozta: abból, ahogyan helyben kezelik ezek a fideszes önkormányzatok a közpénzeket, lehet következtetni arra, hogy hatalomra kerülésük esetén hogyan viselkednének.

Az MTI azon kérdésére, hogy a kiadvány mennyibe került, azt válaszolta: néhány millió forint volt a költsége és ez szerepel majd a kampányköltségekről készülő elszámolásban is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik