Belföld

Korrupt parkolóőrt fogtak

Vesztegetés gyanúja miatt őrizetbe vett egy budapesti parkolóőrt a BRFK, mert negyvenezer forintot kért egy autóstól - közölte a rendőrség internetes oldalán csütörtökön.

A férfit szerdán fogták el azután, hogy egy autós feljelentést tett a rendőrségen. A feljelentő kedden délután parkolt le az I. kerületben. Amikor visszaérkezett a kocsihoz, a parkolóőr arról tájékoztatta, hogy megbüntette, mivel a mozgáskorlátozottak részére fenntartott parkolóhelyen állt meg, de megúszhatja a 120 ezer forintos bírságot, ha fizet neki 40 ezer forintot. A nőnél nem volt elég pénz, ezért megbeszélték, hogy másnap találkoznak a VI. kerületben, ahol az őr majd szolgálatot teljesít – olvasható a tájékoztatóban.
Az autós időközben bejelentést tett a Budapesti Rendőr-főkapitányságon. A másnapi találkozón, ahol átadta a parkolóőrnek a 40 ezer forintot, már a rendőrök is ott voltak – teszi hozzá a közlemény. A férfit őrizetbe vették, az ügyben a további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi főosztálya folytatja le.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik