Belföld

Italért és néhány ezer forintért ölt

Nyereségvágyból elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette a rendőrség azt a fiatalembert, aki szerdára virradó éjszaka megölt egy idős nőt Békésen - közölte a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója sajtótájékoztatón csütörtökön.

Kis Péter elmondta: a 18 éves békési fiatalember a kihallgatásakor elismerte a sértett megölését, a rendőrség pedig indítványozta előzetes letartóztatásba helyezését.
A bűnügyi igazgató kiemelte, hogy a békési és a megyei rendőrök a bejelentés után hat órán belül elfogták a gyanúsítottat.

A gyilkos szerdára virradó éjszaka egy nagyméretű, úgynevezett zsírkeverő fakanállal bemászott az egyedül élő 87 éves asszony házába, őt korábbról személyesen is ismerte. Az idős nő felébredt, a rabló pedig a fakanállal ütlegelni kezdte. Az asszony a helyszínen életét vesztette. A gyilkos ezután megitta a házban talált alkoholt, egy pénztárcából 15 500 forintot vett magához, majd elmenekült.

A későbbi gyanúsított rövid időn belül a hatóság látómezejébe került, és a házkutatáskor megtalálták a véres cipőjét. A támadó – már a rendőrségi meghallgatásán – beismerte tettét. Mint mondta, a zsákmányolt pénzt játékgépekre költötte. A környéken tartott helyszíni szemlén előkerült a gyilkos eszköz is.
A bűnügyi igazgató szerint a 18 éves fiatalembert életfogytig terjedő szabadságvesztésre is ítélheti a bíróság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik