Belföld

Hagyó megszólalt

Hagyó Miklós beszélt a vagyonáról és a jövőjéről is, annak kapcsán, hogy kiderült: két házat ajándékozott a lányának.

A hvg.hu számolt be arról, hogy Hagyó Miklós nemrég a lánya nevére íratta két budapesti ingatlanját. “Az ajándékozásban semmi nem korlátoz; hiteles közokiratokkal tudom igazolni az ingatlanszerzést” – jegyezte meg az ügy kapcsán a volt főpolgármester-helyettes.

Elmesélte, hogy a három XII. kerületi házából kettőt írt a lánya nevére: egy 100négyzetméter körüli társasházi lakást és az ahhoz tartozó telekrészt, amelyen parkoló van. Leszögezte, hogy mind a kettő fellelhető az Országgyűlés honlapján elérhető vagyonnyilatkozatában, amelyből kiderül, hogy ezeket 1998-ban vette.

Beszámolt arról, hogy továbbra is a nevén van a harmadik, XII. kerületi ingatlan, egy 240 négyzetméteres lakás, amit 2007. júniusában vásárolt, de ezt is rögzíti a dokumentum. Mivel ott lakik, nem kívánja eladni, vagy elajándékozni.

A lakást egy 1999-ben Törökbálinton vásárolt telek, és az arra épített, majd 2007 májusában értékesített családi ház ellenértékből finanszírozta; ez az összeg a bankszámlájára érkezett – fejtette ki.

Arra a kérdésre, hogy a másik kettőt miért ajándékozta a lányának, azt válaszolta: ebben semmi nem korlátozza, ha valaki úgy gondolja, hogy ez jogtalan lépés volt, az megteszi a szükséges jogi lépéseket.

A vagyoni helyzetével kapcsoltban még elmondta, hogy két hitelt vett fel svájci frankban, egy 15 és 20 millió forintosat, előbbit 2007 januárjában, utóbbit pedig az évben októberében. Az árfolyamváltozás miatt döntött úgy, hogy ezt visszafizeti miután eladja egy 2003-ban vett érdi családi házát.

Hagyó Miklóst arról is faggatták, hogy mit tervez a jövőben. Arra a kérdésre, hogy külföldre készül-e, azt válaszolta: erre nincs oka, szereti az országot, a várost, itt szeretne élni, és ebben a városban fogja tisztázni az igazát is, bár a hatóságok eddig még nem keresték meg. Áll minden vizsgálat elé – tette hozzá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik