Belföld

100 család fűtés és víz nélkül maradt

Száz család nem jut fűtéshez és meleg vízhez Tapolcán egy tízemeletes panelházban.

A Kazinczy utcai házban azért nem szolgáltat az E.ON Hungária Zrt., mert hárommillió forinttal tartoznak a cégnek – mondta Nyírő Lajos, a ház közös képviselője, aki “igazságtalannak, tisztességtelennek és különösen durvának” tartja ezt az eljárást. Bár a kikapcsolásról értesítették őket, de előtte nem kaptak tárgyalási lehetőséget, pedig a 100 család közül 80 rendszeresen és pontosan fizette a szolgáltatásokat.

Közölte azt is, hogy közülük 20 összesen 6,8 millió forintnyi közös költséggel tartozik, és ha ez az összeg “befutna”, “simán” rendezhetnék a gázszámlát.

Úgy látja, hogy az E.ON-nal lehetetlen tárgyalni, mert “mire végigkínlódja magát a cég telefonos ügyfélrendszerén”, mindig más-más jelentkezik be, akinek újra el kell mondania a gondjukat, viszont nem történik semmi.

Császár László, Tapolca fideszes polgármestere az ügy kapcsán közölte: annak ellenére, hogy ez nem az ő feladatuk, arról egyeztet, hogy az önkormányzat kifizeti a ház tartozását, amit a lakók később visszafizetnek.

Egyházy Nikolett, az E.ON Hungária Zrt. sajtóreferense pedig hozzátette, hogy a múlt év nyara óta már 6 fizetési felszólítást küldtek a társasház vezetőinek, és a tartozásuk már a négymillió forintot közelíti, de még csak részletfizetési kedvezményt sem kértek

Ajánlott videó

Olvasói sztorik