Belföld

Beszámítható a merényletet tervező sportlövő

Nem beszámíthatatlan a huszonkét ember meggyilkolását tervező S. Ábel egyetemista, akit a múlt hónap közepén fogott el a rendőrség.

Az elmeorvosi vizsgálat megállapította, hogy tisztában kellett lennie tettének következményével annak az egyetemistának, aki tömeggyilkosságot tervezett. A szakértő szerint a fiatalember személyiségzavaros, de nem beszámíthatatlan. A személyiségzavar nem korlátozta és nem zárta ki a beszámíthatóságát.

A férfi ügyvédje újabb szakértői vizsgálatot kért, mert szerinte az nem volt elég alapos – hangzott el kedd este az RTL Klub híradójában.

A rendőrség február 12-én sajtótájékoztatón jelentette be, hogy egy 22 éves budapesti egyetemista huszonkét embert akart kivégezni egy fővárosi bevásárlóközpontban vagy a saját egyetemén, válogatás nélkül. A férfit elfogták, a fiatalember részletes beismerő vallomást tett. Bodnár Zsolt, a Budapesti Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója akkor elmondta: a rendőrség előző nap kapott információt az erőszakos bűncselekmény előkészületéről, de kiderült, hogy a fiatalember baráti körében már régóta köztudott volt, hogy a férfi ilyen merényletre készült.

Az egyetemistát február 11-én fogták el, majd – több emberen elkövetett emberölés előkészülete miatt – előzetes letartóztatásba helyezték. A lakásán tartott házkutatás során a 9 milliméteres, sportlövői engedéllyel tartott Parabellum lőfegyvere mellett egy gázpisztolyt is találtak, amelyre szintén volt engedélye.

A férfi elfogása után elismerte, hogy „beteges vonzódást érzett a világ országaiban történt iskolai mészárlások iránt”, és e célból iratkozott be egy sportlövőklubba, ahol a pontlövészetet gyakorolta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik