Belföld

Zsanett-ügy: felmentésüket kérték a rendőrök

Az utolsó szó jogán, bűncselekmény hiányában kérte felmentését a Zsanett-ügyben erőszakos nemi közösüléssel és más súlyos bűncselekményekkel megvádolt öt rendőr a Fővárosi Bíróságon hétfőn.

A rendőrök ellen az ügy állítólagos sértettje, E. Zsanett indított pótmagánvádas büntetőeljárást, mert állítása szerint 2007. május 4-én hajnalban Budapesten feltartóztatták, megerőszakolták és elvették 20 ezer forintját.

Az esetet korábban a nyomozó ügyészek is vizsgálták, ám részben bűncselekmény, részben bizonyítottság hiányában megszüntették a nyomozást.

Az elsőrendű vádlott, az utolsó szó jogán, hosszasan vitatta a pótmagánvádló előadását, kétségbe vonta szavahihetőségét, az általa felhozott bizonyítékokat, szakértői véleményekből idézett, a fiatal nő jogi képviselőjének pedig azt tanácsolta, hogy adja vissza ügyvédi igazolványát.

Vádlott-társai röviden úgy nyilatkoztak, hogy ártatlanok, bűncselekmény hiányában kérik felmentésüket, szerintük hazug vádakkal kell szembenézniük 1038 napja.

A Fővárosi Bíróság az utolsó szó jogán előadott nyilatkozatokat követően visszavonult ítélethozatalra, s várhatóan még délelőtt kihirdeti elsőfokú döntését a Zsanett-ügyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik