Belföld

Zsarolással szerzett pénzt és cigit egy kamasz

Veréssel zsarolta 14 éves osztálytársát egy 16 éves kamasz egy Heves megyei kistelepülésen. Így szerzett 80 ezer forintot és húsz doboz cigarettát.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta: nem ez az első eset, hogy egy másik, hasonló korú társától pénzt követelt és kapott a tinédzser, azonban korábban a két fiú szülei a rendőrség bevonása nélkül rendezték a történteket.

Ezúttal viszont a 14 éves fiú édesanyja feljelentést tett a rendőrségen. A füzesabonyi rendőrkapitányság pedig zsarolás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az erőszakos kamasz ellen – mondta Soltész Bálint.

Nem ez az első ilyen eset Hevesben. Mintegy két hete derült ki, hogy osztálytársát zsarolta egy 12 éves fiú a megye egyik kistelepülésén. A gyerek szintén folyamatosan veréssel fenyegette, sőt bántalmazta is társát, januárban és februárban összesen 21 ezer forintot szerzett áldozatától.

A rendőrség akkor a gyerek kora miatt büntetőeljárást nem, ám hatósági eljárást kezdeményezett a helyi jegyzőnél, a fiú úgynevezett védelembe vétele céljából.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik