Belföld

Luxusautókra szakosodott a tolvajbanda

Mintegy 100 motorkerékpárt és 87 nagy értékű autót loptak el néhány hónap alatt annak a két bűnözői körnek a tagjai, amelyeket a múlt héten sikerült felszámolniuk a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) munkatársainak.

Az autótolvajok szinte kizárólag nagy értékű luxusautókkal foglalkoztak, egy-egy jármű értéke elérte akár a 25 millió forintot is. Viszont a bűncselekmények okozta kárt nehéz megbecsülni, mert a banda gyakran összeköttetésben állt a tulajdonossal, aki ellopatta az autóját, mivel nem tudta fizetni a hitelt – közölte Feró Attila, az észak-budai bűnügyi régió bűnügyi vezetője szerdán sajtótájékoztatón a fővárosban.

A bűnözők arra szakosodtak, hogy külföldről megszerezték eladó járművek adatait és azokkal hozták forgalomba az “ellopott” autókat. Van olyan autó, amelynek az alvázszámát háromszor is átütötték.

A rendőrök megtalálták a csoport telephelyét és három embert vettek őrizetbe. A nyomozás nemcsak autólopás, hanem biztosítási és hitelcsalásra is kiterjed.

Feró Attila beszámolt arról, hogy sikerült felszámolni egy motorlopásra specializálódott csoportot is. Az elkövetők nyár óta heti rendszerességgel jártak külföldre, főleg Ausztriába, ahonnan motorkerékpárokat loptak el. A rendőrök 11 motorkerékpárt megtaláltak, 23 beazonosítása folyamatban van.
Az ügyben összesen kilenc embert gyanúsítanak, közülük kettőt előzetes letartóztatásban helyeztek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik