Belföld

45 pozitív drogteszt egy debreceni buliban

A rendőrség 46 embert állított elő egy debreceni összejövetel helyszínén tartott rajtaütés után, a kábítószer-gyorsteszt eredménye 45 esetben pozitív volt - közölte a helyi rendőrkapitányság hivatalvezetője.

Juhászné Kiss Katalin rendőr őrnagy tájékoztatása szerint a debreceni Diószegi úton zárt körű összejövetel volt szombatra virradó éjjel. A buliba csak előzetes telefonos bejelentés alapján lehetett bejutni, szigorú biztonsági ellenőrzés mellett. A rendőrök erről lakossági bejelentés nyomán értesültek.

A rendőrség a szombat délelőtti rajtaütést követően 46 embert állított elő: közülük a legfiatalabb 21 éves, a legidősebb 48 éves. A kábítószer-gyorsteszt egy 45 éves nő kivételével minden esetben pozitív volt.

A nőt tanúként, a további 45 embert gyanúsítottként hallgatták ki. Az előállítottak helyszínen parkoló autóiban, csomagjaiban, ruházatában kis papír-, illetve nejlontasakokban fehér port, marihuánának látszó zöld füvet, fehér tablettákat, valamint drognak látszó folyadékot tartalmazó fiolákat találtak, ezeket a rendőrök lefoglalták és szakértői vizsgálatra küldték.

Csekély mennyiségű kábítószerrel elkövetett vétség esetében két évig, nagy mennyiségű esetében öt évig terjedő szabadságvesztés szabható ki – fűzte hozzá Juhászné Kiss Katalin. A szombati rendőrségi akciót követően hat embert kábítószer-túladagolás miatt megfigyelésre kórházba szállítottak, de a hétvégén valamennyien hazamehettek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik