Belföld

Szerdán hallgatják meg Lakos Imrééket

Tóthfalusi György volt igazgatósági elnök és a közlekedési tanácsnoki posztról nemrég lemondott Lakos Imre (SZDSZ) meghallgatásával folytatja munkáját szerdán a BKV-nál történt szabálytalanságok kivizsgálására alakult fővárosi bizottság.

György István, a bizottság elnöke elmondta, hogy Tóthfalusi György, mind pedig Lakos Imre azt jelezte, hogy részt vesz az eseti bizottság nyilvános ülésén.

Tóthfalusi Györgyöt, a BKV igazgatóságának korábbi SZDSZ-es elnökét február elején gyanúsította meg a Budapesti Rendőr-főkapitányság felbujtóként elkövetett hűtlen kezeléssel, és házkutatást tartottak a férfi városházán lévő irodájában.

A gyanú szerint Tóthfalusi „a BKV igazgatóságának egykori elnökeként a társaság veszteséges működése ellenére a BKV vagyonkezelési kötelezettséggel rendelkező vezetőit szándékosan rábírta arra, hogy megszegjék kötelezettségüket”.

Tóthfalusi György 2007 nyarától 2009 őszéig volt az igazgatóság elnöke. A BKV szerint ez idő alatt sem ő, sem az igazgatóság többi tagja nem írt alá sem tanácsadói, sem végkielégítéssel kapcsolatos szerződéseket.

György István közölte azt is, Balogh Zsolt korábbi megbízott vezérigazgató-helyettest már sikerült elérnie a testületnek, ám ügyvédje, tekintettel a vádalkukötésre, azt közölte, Balogh Zsolt egyelőre nem kíván a testület elé állni.

A bizottság következő, március 10-ei ülésén a tervek szerint Hagyó Miklós (MSZP) volt főpolgármester-helyettest és Garadnai András volt igazgatósági elnököt hallgatja meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik