Belföld

BKV-ügy: Három ügyvéd is gyanúsított lett

Csütörtök hajnalban újabb három személynél tartottak házkutatást a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság nyomozói a Budapest Airport Zrt.-nél és a BKV Zrt.-nél felmerült korrupciós ügyek kapcsán.

Három ügyvédnél tartottak csütörtök reggel házkutatást a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság nyomozói. Az érintett személyek szorosan kapcsolódnak a 2009 decemberében előzetes letartóztatásba helyezett Dr. R. V. Krisztinához, a BA Zrt volt jogi igazgatójához és Dr. Sz. Györgyhöz, a BKV Zrt volt jogi igazgatójához – írja a police.hu.

A gyanú szerint a fenti cégek jogi igazgatói – anyagi ellenszolgáltatás fejében olyan -általában baráti körükhöz tartozó-, külsős ügyvédi irodákkal kötöttek szerződést, akik alvállalkozóikon keresztül az elvégzett, vagy éppen el nem végzett munka díjának többszörösét számlázták ki. Az előre egyeztetett pénzösszegeket később visszajuttatták a két jogi igazgató részére.

Az „alvállalkozók” bevonásával a jogi kiskapukat igyekeztek kihasználni, mivel alaposan feltételezhető, hogy az ügyvédi szolgáltatás mögött tényleges munkavégzés nem állt, vagy lényegesen kevesebb, mint amely a kiállított számlákon szerepel.

Jelenleg vesztegetés és más bűncselekmények elkövetése miatt folyik büntetőeljárás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik