Belföld

Nem a BKV ellenőrzésével volt a gond?

A BKV felügyelőbizottságának (fb) volt elnöke, Székely Gábor szerint a testület a törvényi keretek között, megfelelően működött, felelősen ellátta ellenőrzési feladatait.

A volt fb-elnök a BKV ügyeit vizsgáló fővárosi közgyűlési bizottság szerdai ülésén azt mondta: a jelenlegi szabályozási rendszer nem ad nagyobb mozgásteret a felügyelőbizottságnak. Ha több eszköze lenne az fb-nek, akkor most azt vetnék fel, hogy miért kézi vezérléssel irányította a testület a menedzsmentet – jegyezte meg.

Székely Gábor leszögezte: amikor információhoz jutott a felügyelőbizottság, a megfelelő határozatokat meghozta. Hangsúlyozta, hogy az fb elsődleges feladata nem a botrányos ügyek kezelése, hanem a közlekedési társaság működőképességének fenntartása.

hagyó elmenekült

Demszky Gábor (SZDSZ) főpolgármester szerint korábbi, a BKV-t felügyelő helyettese, Hagyó Miklós (MSZP) szeretett a cég irányítójaként megjelenni, ám a konfliktusos ügyek elől többször elmenekült.

Arra az írásban feltett kérdésre, tudott-e arról, hogy Antal Attila volt vezérigazgató foglalkoztatási jogviszonyát nem a közgyűlés döntésének megfelelő időintervallumra hozták létre, Székely Gábor határozott nemmel válaszolt, és közölte: meglepte a kérdés, és ha arról tudott volna, nyilván jelzi.

Székely Gábor arra a kérdésre, hogy megelőzhetőnek látja-e utólag a BKV-nál történt botrányos ügyeket, kifejtette: a belső ellenőrzés és a felügyelőbizottság “nem döntési szervezet”, csak utólag tud a meglévő papírokból dolgozni. Hozzátette: véleménye szerint csak a menedzsment megfelelő működtetésének lehet megelőző hatása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik